Wednesday, December 31, 2008

Konačni obračun II

"Izdržite maksimalno, junaci!!!", uzviknu Vodnik Rade. "To je taj momenat istine!!!" Pesak je osetio čitavu težinu desantnih čamaca koji su napokon pod teškom paljbom po njima stigli do plaže. "E, sad u rikverc!", glasila je komanda vozačima čamaca "Pokazaćemo mi tim Galapagoskim skotovima da mi možemo dva puta da dođemo do plaže!"

Vodnik Rade:
"To smo im i pokazali. Došli smo do plaže uz teške gubitke, ali onda smo krenuli u rikverc. U inat!!! Da im pokažemo šta možemo. To je odbranu Galapagosa u potpunosti zbunilo. Čamci koji idu u rikverc. Usput smo im, naravno, pokazivali tri prsta i psovali... hahahha... Trebali ste da im vidite face. Mislim, nismo ni mi videli, jer smo bili u čamcima, ali smo mogli da zamislimo. Bio sam ponosan na komandu!".

Razvodnik Milorad:
"Šta da vam kažem... hahahahha... Evo sad se smejem kad se setim svega toga. Koliko mi je bilo drago što smo to uradili, i izveli tako genijalan manevar, koji im je ubio u potpunosti koncept odbrane. Majku im njihovu!!! Kažem i dan danas da je to bilo genijalno. Došli smo do plaže, a onda kurac... hahahha... u rikverc, samo da vide šta možemo! Sad mi dođe da dreknem... ma dreknuću... Mi možemo i u rikverc, progonitelji jedni!!!"

Vojnik Nedeljko:
"Pa moram priznati da ja nisam baš oma ukapirao šta se dešava. Sad smo stigli tamo gde treba, a onda se vratili u rikverc? Tako komanda naredila. A komanda je komanda. Nemam više ništa da kažem za televiziju u vezi toga. Osim možda, da se slažem s tim, mislim na naredbu komande... znate..."

Vojnik Mile:
"Hahhahaha... kako smo se najebali kornjačama keve sa tim potezom... Mislim ja ne volim ni komandu, ni onog ludog Pukovnika, ali ovaj potez mu je bio genijalan. Znači... kuraaaac kornjače, odosmo mi u rikverc, i sad ćemo dva puta da vam se iskrcamo. Pa pogledajte istoriju, ovo ono. Ko je to uradio? Nikooooo, bre!!! Niko!!! Ali mi jesmo... Ma ono, jebali smo im kevu stim taktičkim potezom... hahahhaha... evo i dan danas se smejem!!!"

Desetar Jovica:
"Pazite, ne mogu da kažem da sam se u tom momentu baš složio sa idejom komande. Nekako mi nije do tog momenta bila to baš najbolja ideja, ali oduševljenje momaka oko mene je i mene ponelo... To moram da priznam. Malo smo se teže kretali u rikverc, i dosta nas je izginulo u tom manervu, ali da smo im pokazali, pokazali smo im!".

Zbunjene kornjače su na trenutak obustavile paljbu, jer nisu mogli da veruju šta se dešava. Kad su očekivali da se otvore rampe na čamcima, i da velika sila krene na njih, oni su krenuli u rikverc. Zbunjenost je vladala. Tišina koju si mogao nožem da sečeš, osim što su se čule psovke i smejanje Gastosa sa Barbadosa, i brujanje motora koji su pokušavali da idu u rikverc... Sudarali su se, ali uporno išli u nazad. Sad su kornjače shvatile s' kim imaju posla...

No comments: