Sunday, February 20, 2011

Gologuz među Turcima!


Pre čitanja, kliknuti "Play"...

Bas se danas nešto pričam sa ženom o tome kako je naša generacija u potpunosti upropašćena, obezvređena, spržena u glavu... Sve u svemu, kao da žele da nestanemo. To mislim na godišta od '71-og do '80-og. Vi mlađi se ne računate, odmah da vam kažem. Vi ste sjebani na neki drugi način, ali ne kao i mi. Mi pamtimo i Tita, a i "šećernu tablu" kad je bila nestašica kafe i čokolade. To je jednostavno drugačiji vid ludila od vašeg. Ne kažem da je bilo kome teže, ali vi ste amateri... hahahaha... A vama ispod '70-og godišta, jednostavno ne znam šta da kažem, osim da se osamdesete nikada neće vratiti. Stvarno neće, nemojte više da verujete u to!!! To Zlatni papagaj i Akademija... Nema ljudi, verujte. A vama starijima, koji ste uspeli da uhvatite "lepo doba" i što još niste odrasli, a imate unuke već, ne znam šta da kažem. Vi ste... jednostavno... odrasli u 55-oj godini života. Bravo jedino za pradede koje su bile u dva Balkanska rata i dva Svetska rata. Vi ste... ono... nemam reči... proživeli pravu krizu... hahaha... a ne ova sranja! Ali hajde da kukam malo ipak o svojoj generaciji.

Znači odgojili nas ovi nedozreli lupeži koji su stvarno išli u taj jebeni Trst i kupovali te proklete farmerke, pili kafu na nekom tamo trgu i imali crveni pasoš. Užas! Njih roditelji odgajali dok nisu umrli, a onda ovi morali da porastu! E, to su naši roditelji! "Drug Tito je rekao da su studenti u pravu...", majku ti jebem!?!? I onda kraj! "Samo ti, sine, završi fakultet i sve će biti u redu! zaposli se u firmi nekoj i sedi tu sledećih 40 godina". Kakav kretenizam. Koja podvojenost ličnosti se tu javlja kod nas. Matorci ti pričaju jedno, napolju totalno nešto drugo,a ti u najgorem dobu kad bi samo da se zezaš, a već odrastaš. Juriš neke proklete pare, kombinacije??? A imaš 15-16 godina??? Koja idiotarija. Mi stvarno nikada nismo bili deca niti smo imali šanse, bilo kakve. Strefio te svaki ovaj neki čudni rat koji je prošao ovim našim suludim prostorima i to građanski, a sad nas ponovo ujedinjuju, ako niste primetili i to radi MTV... hahahaha... Opet svi u kolo, jer smo ipak "iskapirali da ne možemo jedno bez drugoga". Uffff...!!! Težina niti trenutna tema!

Znači krenuli smo u život uz nestašicu čokolade, nosili neke Simod patike i bili pioniri. Drugarstvo i crni talas filma nas je zadesio. "Popaje, Popaje, spasi me!!!". Imali smo dva programa na TV-u i čitali "Zločin i kaznu". Kakav početak! U sred života nas strefio građanski rat, i opet nestašica, ali sad usred nekog ludačkog haosa, svega! I sve je nestalo! Od čokolade do moralnih postulata!! I krenulo je, idemooo, zezanje! Uvek uz ovo volim da dodam, alo deco šta tripujete da je tad bilo do jaja, jer to sam bas dosta puta čuo od klinaca. Alo dečko, navijaču, kvazi kriminalcu ili šta god da si, bacio bih te među tvoje vršnjake, ali samo u '93-u na 3 dana, da te vratim u vreme , ali sa tim mozgom koji nosiš iz 2000-ih. Da vidiš ti šta se zove psihoza! I sine, niko nema nož, svako fura utoku u tom svetu kom se ti diviš, ali moraš da zapamtiš da su oni pročitali "Zločin i kaznu" za razliku od tebe. "Oltre la morte"?! Neko je morao da zna latinski da napiše takav grafit, ali o tome sam već pričao. Ludilo godine! Imaš razne ekipe. Od "političkih boraca" iz nevladinih organizacija koje sad bolje poznajete kao biznismene, do potpuno ludih likova koji su ubijali druge ljude da bi stekli ime?!?! Znači, sediš na klupici sa ekipom, piješ pivo, smejete se, zavarili ste vuspru i taman si istripovao da kreneš gajbi jer ti se kunta, priđe neka loša ekipa, krene da vas smara, vi kao da uzvratite i onda te neki Miki Ožiljak upuca u stomak i ti rikneš u najgorim mukama?!?! E, to su devedesete i ništa tu nije gotivno. A onda ako si preživeo do polovine istih, uvale ti gudru da bi te smirili pošto su provalili da su dobili gomilu retardusa i onda kao ideš po tehnoza partijima ili i dalje piješ pivo pored drakstora i slušaš H/C, nije ni bitno. Najeb'o si!!! Glavna tema su ti politički događaji. To isto imaš i na gajbi, samo što se matorci kokaju ako im se ne slože mišljenja. Ali stvarno. Dođe teča i ne složi se sa ćaletom oko politike i metak u glavu. Stvarno! Ne preterujem! A na Zelenjaku, pored lika koji prodaje stripove, imaš i lika koji valja bombe za 5 maraka! "Devize, devize.... bombe, bombe...". A!? Bilo do jaja?! I to sve vidiš ti koji si jedva punoletan u tom momentu i vraćaš se gajbi u 10h ujutru posle dva dana žurke na kojoj si bio i razneo vuglu čim si stigao! I niko te ne pita ništa. Škola ni ne postoji ili fax, nije ni bitno, sve vreme se ne ide i ne uči. Štrajk, protest, štrajk, protest! I za kraj ti se NATO posere po glavi i bombarduje te, a ti pištiš u pištaljku i lupaš u 19.30h u lonce!?!?

I onda kao smene tog Slobu "zlikovca" da bi na vlast došli "good guy's". To su ovi što su još na vlasti, a nama ide sve bolje i bolje... hahaha... Stigne neka 2003. godina, do tad ti obećavaju ludila i ti stvarno, i ako si najskeptičnija osoba, kažeš sebi "Hajde da im poverujem, možda stvarno bude ovoliko dobro" i stvarno bude, sve ukupno 3-4 godine. Davali neke plate od 700 evra, a onda, idemo ponovo u rupu. Da, i prosviraju premijeru glavu, liku koji je pričao o nekim sarmama na TV-u, ali je bar davao neku nadu. I onda krenu govna da plutaju ponovo i plutaju do dan danas. Ti se stvarno trudiš, ali oni "nevladini" ti jednostavno ne daju mira, ali zajedno sa Slobinim tajkunima koji plaćaju one "nevladine", i dalje... hahaha... Opet počinje ludilo, jer više ne znaš ni ko šta nudi, ali više te bole kurac. Otupeo si i ne možeš više. Egzistencija stiže, a pogledi ti se sve više i više sužavaju. Budale oko tebe ti sole pamet, kreteni i kretenke napreduju sa sve nekim Braća Karić školama. Morali su i oni da imaju kadar... hehe... Ali eto bar su se neke žene izborile za svoja prava da rade u jednoj od 10000000000000000000 banaka i marketinških agencija u Srbiji. I sve vreme se nešto prodaje, ali niko više nema ni lovu niti zna šta mu se nudi. Majku ti jebem, koje ludilo! I da želiš da budeš normalan, nemaš šanse.

Totalni psihološki genocid nad jednom generaciom je izvršen i ti si deo iste. Sve znaš, sve ti je jasno i ne možeš ništa. Drže te za "muda"!!! Boriš se svaki dan, ali Don Kihot je za tebe "kurac na biciklu", stvarno! Sa svih strana te opsedaju nekim suludim stvarima koje vređaju inteligenciju i vređaju i još jednom vređaju!!! Neću ni da pominjem te stvari, ali to su svakodnevne stvari o kojima ljudi pričaju, a nisu vezane za njihove, već tuđe živote. I sve smo gluplji i tuplji! I bićemo još tupljiji, da bi bili šupljiji, ali nikako mutniji. Ta mesta su rezervisana. I ne postoji varijanta koju nude filmovi "Izaberi i živi". Nema, to ne postoji. Postoji samo konstantna "depra" koja polako stvara "šizofreniju" u tvojoj glavi. Misli lude i više ih ne možeš zaustaviti! Pričaš isključivo sam sa sobom. E to znači izreka "Gologuz među Turcima!" Dudlajte mi karu za kraj ove priče, jer je i ja dudlam, a nisam u tom fazonu... hahaha...!!!

"Majku ti jebem" pomisli čovek koji je čitao ovu priču i nastavio da "surfuje" po netu tražeći nešto na Youtube-u.

No comments: